Postup přípravy:
Do menšího hrnce dejte mléko, vodu, máslo a špetku soli a přiveďte k varu. Odstraňte z tepla a rychle vmíchejte mouku, aby se nevytvářely hrudky.
Míchejte, dokud se hmota nezačne odlepovat od stěn hrnce. Nechte mírně vychladnout a postupně přidávejte jedno vejce za druhým, pečlivě je vmíchávejte, dokud není hladké těsto.
Dejte těsto do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a vrstvěte větrníky na plech vyložený pečícím papírem. Pečte při teplotě 180 stupňů dozlatova.
Po upečení vypněte troubu a nechte větrníky v troubě s otevřenými dvířky, aby si udržely svůj tvar. Nechte vychladnout, poté je překrojte na polovinu.
Pro přípravu krému si dejte mléko na oheň, přidejte cukr a pudinkový prášek. Uvařte hustou kaši a nechte ji vychladnout.
Smetanu a minerální vodu vyšlehejte mixérem a vmíchejte do vychladlého pudinku. Přidejte vanilkový extrakt a spojte všechny ingredience.
Naplňte větrníky krémem a zakryjte druhou polovinou. Větrníky můžete ozdobit polevou a moučkovým cukrem.
Lahodné větrníky jsou připraveny k servírování.
Dobrou chuť!