Postup přípravy:

Nejprve nadrobno nakrájíme cibuli a bylinky. Poté na pánvi na rozpáleném másle osmahneme cibuli do zlatova. Mezitím nakrájíme 5-6 starších rohlíků na drobné kostičky a pokapeme je mlékem. Poté do směsi přidáme oregano, majoránku, muškátový oříšek, vegetu a sůl, 2 prolisované stroužky česneku a nakrájenou šunku nebo jiné maso, pokud si přejeme.

Poté přidáme 2 vejce, nakrájené natě a osmaženou, vychladlou cibuli a vše dobře promícháme. Směs naplníme do tlačenkových sáčků a dobře je namačkáme, aby nezůstaly žádné vzduchové bublinky.

Sáčky zavážeme a zabalíme do alobalu, poté je vložíme do pekáče s vodou a necháme vařit nejprve z jedné, poté z druhé strany po dobu cca 15 minut. Po uvaření necháme nádivku vychladnout a můžeme ji podávat jako výbornou přílohu nebo pochoutku na studenou mísu.

Dobrou chuť:)