postup:

Těsto: Rozehřejte máslo, přidejte vejce, kysanou smetanu, cukr, sůl. Promíchejte a přidejte mouku s kypřicím práškem. Vypracujte těsto.

Náplň: Jablka nakrájejte na tenké plátky, přidejte cukr, máslo a asi 7−10 min. poduste.

Na závěr přidejte skořici.

Zálivka: Našlehejte vejce, přidejte zakysanou smetanu, cukr, mouku a vanilkový cukr. Promíchejte.

Drobenka: Změklé máslo rukama propracujte s cukrem, moukou a kypřicím práškem, abyste vytvořili drobenku.

Těsto dejte do otevírací formy na dno a po obvodu stěn. Na dno dejte náplň a zalijte zálivkou, navrch posypte drobenkou.

Pečte při 180 ͦC 50−55 minut. Pokud by se koláč pekl příliš rychle, zakryjte ho fólií.