postup:
⠀
Těsto: Rozehřejte máslo, přidejte vejce, kysanou smetanu, cukr, sůl. Promíchejte a přidejte mouku s kypřicím práškem. Vypracujte těsto.
Náplň: Jablka nakrájejte na tenké plátky, přidejte cukr, máslo a asi 7−10 min. poduste.
Na závěr přidejte skořici.
Zálivka: Našlehejte vejce, přidejte zakysanou smetanu, cukr, mouku a vanilkový cukr. Promíchejte.
Drobenka: Změklé máslo rukama propracujte s cukrem, moukou a kypřicím práškem, abyste vytvořili drobenku.
Těsto dejte do otevírací formy na dno a po obvodu stěn. Na dno dejte náplň a zalijte zálivkou, navrch posypte drobenkou.
Pečte při 180 ͦC 50−55 minut. Pokud by se koláč pekl příliš rychle, zakryjte ho fólií.