postup:

1) V hluboké misce si smíchejte vejce, cukr a sůl. Přidejte smetanu a promíchejte.

2) Dolijte do těsta mléko a kefír.

3) Pomalu přidávejte mouku s práškem do pečiva a míchejte, abyste se vyhnuli hrudkám.

4) Přidejte vanilku a olej – nejlépe slunečnicový.

5) Předehřejte si pánev s olejem a začněte s pečením palačinek.

6) Důležité je ve správný čas obrátit palačinku na druhou stranu. Když uvidíte na palačince tyto dírky, je čas na otočení.

Při přípravě krajkových palačinek je důležité, abyste si zvolili kvalitní potraviny a neunáhlili se. Shon při palačinkách je tou poslední věcí, kterou byste potřebovali. Dávejte si pozor na kefír, pořiďte si takový, který nemá dlouhodobou trvanlivost.

Tipy na perfektní palačinky

Klíčem k úspěšným palačinkám je pánev s nepřilnavým povrchem.

Před pečením první palačinky by měla být pánev dobře předehřátá. Zde je malý trik: před prvním pečením nepotírejte pánev olejem, ale kouskem slaniny.

Pak na ni nalijte olej, čímž se zachová “ochranná” vrstva oleje. Mírně roztátý tuk vám pomůže upéct kopici palačinek bez jakýchkoli starostí.

Je velmi důležité, abyste dodržovali přesný poměr ingrediencí. Pokud je těsto připraveno správně, nemusíte se ničeho obávat.

ZANECH STOPU

Please enter your comment!
Please enter your name here