postup přípravy:

Pro přípravu těchto lahodných koláčků budeme postupovat podle následujícího receptu:

  1. Nejprve si připravíme krém. Do rendlíku s mlékem přidáme vanilkový cukr, cukr, žloutky a kukuřičný škrob a metličkou vše důkladně zamícháme. Rajnici dáme na střední oheň a za stálého míchání vaříme, dokud nevznikne krém.
  2. V jiné míse smícháme vejce, bílek, olej, cukr a mléko a opět promícháme. Postupně do směsi prosejeme mouku s práškem do pečiva a vymícháme řídký krém.
  3. Do každé formičky s papírovým košíčkem uprostřed lžící naneseme krém a následně pomocí cukrářského sáčku vytvoříme vanilkový krém ve tvaru hvězdy.
  4. Formičky s koláčky přendáme na plech a dáme péct do trouby na 30-40 minut při teplotě 170 °C.
  5. Po upečení posypeme koláčky moučkovým cukrem, do středu přidáme meruňkový džem a můžeme je podávat.