Dort z polotovaru

Složení krému:

  • 0,5l mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • 2-3 lžíce mouky
  • 1 balení másla
  • vanilin

Na tento dort jsem použila více smetany než v receptu. Vzal jsem 800 ml mléka, 2 vejce, sklenici cukru a balíček másla, mouku jako v popisu.

Hotový kousek dortu

Vařený pudink v hrnci se silným dnem. Nejprve jsem metličkou smíchala všechny sypké suroviny s vejci, postupně přilévala mléko a na mírném ohni míchala do zhoustnutí. Jakmile se bulvy začaly ode dna vařit, vypnul jsem sporák a nechal krém vychladnout. Změkčené máslo  se zavedlo do chlazeného krému pomocí mixéru  a šlehalo do homogenní konzistence. Připraven k použití.

Každý dort má 3 lžíce smetany. Dostal jsem to zády k sobě, krém skončil na horním dortu. Mějte na paměti, že porci smetany lze  mírně navýšit , případně si vezměte ještě půl balení oleje, pak bude vše určitě stačit s rezervou.

Je to vynikající, dort je velký, krém je docela lehký, listové těsto dodává sofistikovanost. Teď jsou v módě trochu jiné dorty, s tvarohovým krémem nebo tiramisu, ale já jsem spíš expert na své staré recepty. Jednoduché, snadné a ne drahé, doma.

Dobrou chuť všem.

Zdroj.yandex