Zdravotní účinky rakytníku byly známy již od starověku a poté byly využívány ve všech částech rostliny, jako jsou poupata, listy, kůra a plody, konzumované čerstvé nebo sušené. Kromě toho se z něj nyní vyrábí šťáva na pití, sirup, nálev a olej.

Rakytník je velmi dobrý protizánětlivý a lze jej s úspěchem použít i při hubnutí. V případě očních onemocnění je olej z něj extrahovaný skutečným elixírem, protože zlepšuje vidění a zmírňuje únavu očí.

Při nízké imunitě a náchylnosti k infekcím se doporučuje užívání pitné šťávy extrahované z rostliny, která svým obsahem vitamínů a minerálů pomáhá tělu bojovat s nemocí. Kromě toho , rakytník řešetlákový ovoce také slouží jako přírodní antibiotikum , což je velmi užitečné při léčbě bakteriálních infekcí.

V časných stadiích hepatitidy a cirhózy jater je velmi účinné užívání plodů a šťávy z nich extrahované. Rakytníkový sirup také poskytuje vynikající výsledky při léčbě nachlazení, bronchitidy a zápalu plic.

Zdroj:9am.hu