Červené víno

Červené víno obsahuje látku, která se nachází ve slupkách hroznů – Resveratrol, velmi silný antioxidant. Tento antioxidant zpomaluje stárnutí a snižuje riziko onemocnění srdce.

Resveratrol také zlepšuje glukózovou toleranci, činnost srdce, tvorbu energie a mentální schopnosti, odstraňuje volné radikály, viry a bakterie, snižuje riziko poškození buněk v důsledku ozařování a obnovuje DNA.

Po vypití 225 ml červeného vína do těla dodáte 640 µg Resveratrolu (v závislosti na konkrétním víně). U některých druhů vína je obsah vyšší, např. u Bordeaux či Pinot Noir. Pokud nejste příznivcem alkoholu, pak můžete užívat doplňky s Resveratrolem ve spojení s hrozny.

Rajčata

Nedávný harvardský výzkum prokázal, že u lidí, kteří pravidelně jedli teplé pokrmy s rajčaty, došlo k 50 % snížení rizika vzniku rakoviny prostaty.

Rajčata zabraňují angiogenezi velice účinně díky vysokému obsahu lykopenu, což je látka se silným antiangiogenetickým účinkem.

Lykopen se rozkládá v tělesném tuku, takže se do těla dostává poměrně snadno. Hladina lykopenu se zvýší, pokud je vystaven vyšší teplotě. A proto má konzumace vařených rajčat takovou úspěšnost při zastavování rakovinného bujení. A to platí i o kari.

Borůvky a maliny

Tyto dva druhy ovoce jsou známé svými protirakovinnými účinky, obzvláště v případě rakoviny vaječníků. Obsahují fytochemikálie, u nichž bylo prokázáno, že zabraňují vzniku rakoviny. Tyto fytochemikálie způsobují tmavou barvu borůvek i malin. Toto ovoce také chrání tělo proti oxidačnímu stresu a angiogenezi.

Tmavá čokoláda

Tmavá čokoláda je velice chutná a zdravá. Prospívá vašemu srdci, pocitu štěstí a pomáhá v boji s rakovinou.

Káva a zelený čaj

Káva a zelený čaj jsou oblíbenými nápoji, které snižují riziko růstu rakovinných buněk.

Kurkuma

Nejznámější výhodou kurkumy je redukce tuků, ale využívá se i při prevenci výskytu rakoviny.