ingredience
K výrobě tohoto protinádorového džusu budete potřebovat suroviny v následujícím váhovém poměru:
- červená řepa (50%)
- mrkev (20%)
- kořen celeru (15%)
- brambor (10%)
- ředkvička (5%)
Příprava
Jediné, co potřebujete udělat, je vložit všechny ingredience do odšťavňovače a odšťavnit je.
Pokud nemáte odšťavňovač, můžete zeleninu nakrájet na menší kousky, rozmixovat v mixéru a případně přidat trochu vody, pokud by to bylo kvůli obsahu vlákniny příliš husté.
užívání
Vypijte 2 až 3 sklenice o objemu 2 dcl tohoto džusu každý den. Čili dohromady 4 až 6 dcl džusu na den.
S jeho konzumací to příliš nepřehánějte, pijte jen tolik, kolik vaše tělo potřebuje.
Jak džus funguje
Červená řepa je velmi bohatá na vitamíny C, B1, B2, B5, B6 a kyselinu listovou. Kromě toho má v sobě i mnoho minerálů – draslík, fosfor, hořčík, vápník, sodík, železo, zinek.
Považuje se za jednu z nejzdravějších zelenin. Její červená barva pochází z fialových pigmentů známých jako betakyaniny.
Mnohé studie potvrdily, že červená řepa je extrémně přínosná při léčbě leukémie, ale i ostatních druzích rakoviny.
Má také vysoký podíl betainu, který má silné protirakovinné účinky. Je také silným protizánětlivým, antioxidačním a detoxikačním prostředkem.
V jedné studii dokonce až 100% testovaných subjektů nemocné rakovinou mělo pozitivní odezvu na léčbu pomocí červené řepy.
Kromě červené řepy džus obsahuje i další extrémně zdravé druhy zeleniny jako mrkev, brambor, celer či ředkvička, které vykazují vlastní účinky na rakovinu.
Dohromady tak tvoří extrémně silný protinádorový lék.