Mezi běžné příznaky, které nám ukazují na rakovinu, patří kromě prodlouženého kašle také opakované infekce v oblasti hrudníku, které jsou dlouhodobě léčitelné. Můžete také kašlat krví nebo pociťovat bolest při dýchání. V důsledku kašle se člověk cítí unavený a bez energie. Může se také objevit anorexie a související úbytek hmotnosti. Pokud si všimnete některého z těchto příznaků, neváhejte kontaktovat svého lékaře.

Obrátit se na specialistu na plicní onemocnění může trvat opravdu dlouho, protože problémem je také vytíženost současného specialisty. Doporučuje se předem navštívit webové stránky lékaře, abyste zjistili, jak se s aktuální situací vyrovnává a jak často postup provádí.

Je užitečné podrobně popsat tyto příznaky, aniž byste je zmírnili, abyste zjistili, zda jsou nutné naléhavé testy. Praktický lékař nám může také poradit, ale pokud je problém dlouhodobý, sám nás pravděpodobně pošle za odbornou pomoc. Někteří lékaři nabízejí na svých stránkách možnost komunikace přes počítač, ale to může stále řešit aktuální situaci.