Lehké smažení i mytí nádobí po něm

Při smažení se často stává, že olej prská. V tom okamžiku se vyplatí sáhnout po soli a nasypat do oleje několik zrnek, bude po problému. Stejně sůl oceníte iv případě, že se vám při vaření podařilo na dno pánve připálit i kousky potravin. Stačí dno posypat solí a za několik málominút se napečené zbytky samy odloupnou.

Jednoduché odstranění ucpaného odpadu

Ucpaný odpad čas od času potrápí každého. Nejčastěji se s ním setkáváme u kuchyňského dřezu, který je zanesen zbytky jídla a mastnotou, nebo v koupelně, kde se do něj zachycují zbytky mýdla a také vlasy. Na vyčištění ucpaného odpadu skvěle funguje směs jedlé sody, octa a soli společně s horkou vodou. Za několik málo minut je po problému.

Tip na závěr

Sůl oceníte i v případě, když jste nešikovní při manipulaci s vejci. Pokud vám vejce vypadne z ruky a rozbije se, nesnažte se ho vzít, ale místo toho do něj nasypte trochu soli a chvilku počkejte. Sůl totiž váže molekuly vajec dohromady, což usnadňuje čištění.

Zdroj.somzena