Dalším viníkem, podotýká Kingsley, mohou být hormony. „Velmi pevná pokožka obličeje, kůže na hlavě také pociťuje změny v důsledku počáteční menstruace a reaguje odumíráním nečistot a formou akné. To je způsobeno zvýšením produkce přírodních olejů, což zase zvyšuje pravděpodobnost ucpání pórů, “vysvětluje.

Na vině je i syndrom PCOS

S tímto důvodem úzce souvisí Syndrom polycystických ovarií (PCOS), při kterém se zvyšuje hladina androgenních (mužských) hormonů, což vede ke zvýšení tvorby kožního mazu na pokožce hlavy. Kromě toho může být akné důsledkem užívání některých perorálních antikoncepčních přípravků, ale také nedbalostí v péči o vlasy a vlasovou pokožku.

„Myješ si vlasy dost často? Možná jste si vůbec nevšimli, že vaše pokožka hlavy je špinavější, než si myslíte. Jednou za měsíc byste mu rozhodně měli dopřát důkladnou očistu speciálním šamponem, který vám vyčistí pokožku hlavy a odstraní přebytečný maz, nečistoty a nahromaděné stylingové přípravky,“ řekl Kingsley.

Jak se zbavit akné na pokožce hlavy?

Především je netiskněte! Stejně jako se nedoporučuje vymačkávat pupínky na obličeji, platí to i pro pokožku hlavy. „Pokud je prohrabete, mohou zůstat jizvy, které zabrání růstu nových vlasů. Takže zdravá pokožka hlavy rovná se zdravé vlasy. Je to velmi jednoduché,“ řekl Kingsley.

POKUD JE VAŠE POKOŽKA VELMI ZÁNĚTLA A ZRUŠENÁ, VYHNĚTE SE POUŽÍVÁNÍ VOŇAVÝCH STYLINGOVÝCH PRODUKTŮ V BLÍZKOSTI VLASOVÝCH KOŘÍNEK. DÁVEJTE SI TAKÉ POZOR, JAK SI VLASY ČESÁTE.

Jak již bylo zmíněno dříve, velmi důležitá je pravidelná hygiena vlasové pokožky, což znamená používání jemného šamponu s aktivními složkami, jako je vilín, který zklidňuje a čistí pokožku a kyselina salicylová, která obsahuje.

Zdroj:novitet.info