ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

  1. Zelí nasekejte a vložte do hluboké mísy. Posypte na něj 1/2 lžičky soli (nebo podle chuti), poté ji dobře promíchejte rukama nebo ji rozdrťte drceným drtičem, aby byla měkčí.

Pokud je zelí podzimní – tvrdší a vláknitější -, můžete ho vařit ve vodě nebo vařit na pánvi po dobu 5 minut. Poté musí být ponecháno vychladnout.

  1. Přidejte kefír (při pokojové teplotě), černý mletý pepř podle chuti a vejce. Velmi dobře promíchejte.
  2. Přidejte jedlou sódu. Míchat.
  3. Přidejte prosetou mouku. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstal hrudkovitý.
  4. Na pánvi zahřejte malé množství oleje. Tvarujte na něm lžíce lžící: lžíce složení odpovídá houskám.
  5. Knedlíky smažte na středním ohni z obou stran do zlatova.
  6. Podávejte je s fermentovanou smetanou a nakrájenou zeleninou!

Přejeme vám dobrou chuť

Zdroj:retete-usoare.eu