Na palačinky se většinou používá vanilkový nebo krémový pudink, ale nic vám nebrání použít i jiné varianty. Přídavek jahodového nebo čokoládového pudinku vám umožní připravit ještě zajímavější palačinky.
Pudinkové palačinky by se navíc měly připravovat na perlivé vodě , díky které budou ještě nadýchanější a vyrostlejší. Takto připravené těsto bude po usmažení lehké jako obláček a doslova se rozplyne v ústech.
Jednoduchý recept na pudingové palačinky
Ingredience:
- 200 g pšeničné mouky
- 2 lžíce prášku do pečiva
- 20 g moučkového cukru + trochu na ozdobu
- 1 sáček pudingu ve vaší oblíbené příchuti
- 4 vejce
- půl sklenice mléka
- půl sklenice sycené vody
- olej na smažení
příprava:
- Začneme tím, že prosejeme mouku a přidáme prášek do pečiva a pudink.
- Poté přidáme vejce a postupně přidáváme mléko a perlivou vodu do směsi. Smícháme všechny ingredience dohromady, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
- Rozehřejeme olej v pánvi a lžící opatrně vkládáme těsto do pánve. Smažíme palačinky z obou stran dozlatova.
- Hotové palačinky dáme na papírovou utěrku, aby z nich odkapal přebytečný tuk. Palačinky můžeme posypat moučkovým cukrem a podávat.