Na palačinky se většinou používá vanilkový nebo krémový pudink, ale nic vám nebrání použít i jiné varianty. Přídavek jahodového nebo čokoládového pudinku vám umožní připravit ještě zajímavější palačinky.

Pudinkové palačinky by se navíc měly připravovat na perlivé vodě , díky které budou ještě nadýchanější a vyrostlejší. Takto připravené těsto bude po usmažení lehké jako obláček a doslova se rozplyne v ústech.

Jednoduchý recept na pudingové palačinky

Ingredience:

  • 200 g pšeničné mouky
  • 2 lžíce prášku do pečiva
  • 20 g moučkového cukru + trochu na ozdobu
  • 1 sáček pudingu ve vaší oblíbené příchuti
  • 4 vejce
  • půl sklenice mléka
  • půl sklenice sycené vody
  • olej na smažení

příprava:

  1. Začneme tím, že prosejeme mouku a přidáme prášek do pečiva a pudink.
  2. Poté přidáme vejce a postupně přidáváme mléko a perlivou vodu do směsi. Smícháme všechny ingredience dohromady, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
  3. Rozehřejeme olej v pánvi a lžící opatrně vkládáme těsto do pánve. Smažíme palačinky z obou stran dozlatova.
  4. Hotové palačinky dáme na papírovou utěrku, aby z nich odkapal přebytečný tuk. Palačinky můžeme posypat moučkovým cukrem a podávat.