Infekce

Infekce močových cest, jako je drozd a infekce močového měchýře, jsou běžné u lidí, kteří mají vysokou hladinu cukru v krvi. Možná ne vždy víte, zda máte infekci, a existují klíčové způsoby, jak to zjistit. Pokud cítíte pálení při čůrání a vaše moč je zakalená, můžete mít infekci. Krev v moči je také klíčovým příznakem tohoto stavu a měli byste se vždy poradit se svým praktickým lékařem, pokud se u vás toto objeví.


Jaká by měla být moje hladina cukru v krvi?

Diabetici jsou vyzýváni, aby sledovali hladinu cukru v krvi, a pokud jste diabetik, pravděpodobně dostanete zařízení, které to udělá doma. Dozvíte se, jaká je vaše průměrná hladina cukru v krvi a nazývá se to vaše hladina HbA1c. Ačkoli jsou pro každého jiné, NHS říká, že pokud si své hladiny sledujete doma, normální cíl je 4 až 7 mmol/l před jídlem a pod 8,5 až 9 mmol/l 2 hodiny po jídle. Při testování každých několik měsíců je normální cílová hodnota HbA1c nižší než 48 mmol/mol (nebo 6,5 % na starší stupnici měření).

Pokud vás některý z příznaků znepokojuje, měli byste navštívit svého praktického lékaře. V případě nouze vždy zavolejte sanitku nebo navštivte nejbližší zdravotnické zařízení..