Bramborová šťáva má tedy následující výhody:

  •    Zlepšuje imunitu
  •    Pomáhá tělu detoxikovat
  •    Revitalizuje pokožku
  •    Pomáhá vašemu tělu bojovat s rakovinou
  •    Pomáhá při léčbě gastritidy a dalších zažívacích potíží
  •    Snižuje hladinu cukru v krvi
  •    Prospěšné pro játra a ledviny
  •    Pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocněním

Bramborová slupka pomáhá tělu detoxikovat a obsahuje mnoho živin

Ano, ano, slyšeli jste dobře, slupky od brambor, které většinou hned vyhazujeme do odpadkového koše, obsahují obrovské množství užitečných látek. Mezi tyto látky patří: vitamín C, vitamín B6, draslík, železo, mangan, zinek, užitečné bílkoviny a sacharidy.

Ale vězte – způsob, jakým brambory vaříme, obvykle ničí vitamín C, který obsahuje, téměř jistě. To je nešťastné, protože 27 miligramů vitaminu C ve střední bramborě představuje téměř 45 % RDA pro tento vitamin.

Brambory jsou také mimořádně účinným pomocníkem pro ty, kteří se chtějí zbavit kožních problémů. Bramborová šťáva prokrví a prozáří vaši pokožku zdravím a zmírní akné a ucpané póry. Brambory díky svým antiseptickým vlastnostem pomáhají zbavovat se choroboplodných bakterií, které napadají naši pokožku, vysoký obsah vitamínu C a škrobu ji vyživuje a pomáhá oddálit tvorbu vrásek.

Brambory stačí nastrouhat a použít jako pleťovou masku. Pleť se tak vyčistí a bude opět hebká. Brambory vám také mohou pomoci v boji proti celulitidě. Chcete-li to provést, rozřízněte bramboru na polovinu a jednou z nich potřete oblast, kde se začíná tvořit celulitida.

Jak vyrobit domácí bramborovou šťávu

je to velmi jednoduché. Nejprve brambory omyjte a odřízněte všechny zelené plochy a oči od slupky. Poté nastrouhejte brambory. Poté je zabalte do čisté tenké utěrky a vymačkejte šťávu. No, nebo můžete použít jen odšťavňovač.

Ale zkuste si zapamatovat – vždy byste měli pít pouze čerstvě vymačkanou bramborovou šťávu, vařená pro budoucí použití brzy ztratí většinu svých prospěšných vlastností. Nikdo vám samozřejmě neříká, že ho musíte pít čistý – můžete ho snadno spárovat s ovocem a zeleninou podle chuti. Nebojte se tedy experimentovat – přidejte do něj jablka, citronovou šťávu, nebo třeba i lžíci medu.

Tomizawa, slavný buddhistický mnich z Japonska, je autorem knihy Cesta ke zdravému životnímu stylu: Rakovina není věta. Tvrdí, že pitím pouhých dvou šálků bramborové šťávy denně výrazně snížíte pravděpodobnost rakoviny a dalších chronických onemocnění.

Zdroj:Lifehacker