Prevence nachlazení a protizánětlivé účinky

Pivo je zdrojem vitamínů a minerálních látek jako je  hořčík, vápník a selen . Také obsahuje mnoho antioxidantů, které stimulují imunitní systém. Chmel jako základní složka piva obsahuje silné protizánětlivé látky.

krásnější kůže

Pivo je výborným zdrojem B komplex vitamínů, které jsou zodpovědné za krásu kůže. Pivo také pomáhá vypínat pokožku a dodává energii celému tělu. Tmavé pivo má však více živin, než světlé pivo a nabízí celou řadu zdravotních výhod:  snižuje špatný cholesterol, podporuje trávení, dělá pleť hezčí i posiluje imunitní systém .

Pivo redukuje nadýmání

350 ml tmavého piva obsahuje  dostatek vlákniny , která vám zajistí zdraví trávicího traktu. Snižuje nadýmání a zácpu. Světlé pivo má ve srovnání se stejným množstvím černého piva méně než 1 gram vlákniny.

zabíjí únavu

Pokud se cítíte unavení a podráždění, pravděpodobně na vás dolehla únava, za kterou může i nedostatek železa v krvi. Černé pivo je vynikajícím zdrojem  železa , bohatým zdrojem  vitamínu B,  zvláště  B12 , který se nachází v rostlinách a je zodpovědný za tvorbu červených krvinek.chrání srdce

Pití piva v rozumné míře také ovlivňuje hladinu  dobrého cholesterolu  a snižuje ten škodlivý.  Ředí krev , čímž snižuje riziko infarktu. Italská studie ukázala, že ženy, které pijí jedno pivo denně, měli o 42% nižší pravděpodobnost vzniku kardiovaskulárního onemocnění než ty, které alkohol nepijí. Střídmé pití alkoholu také omezuje možnost získat diabetes 2. typu.

Hydratace po cvičení

Zapomeňte na energetické nápoje a po cvičení zkuste vypít raději sklenici piva. Španělští vědci z univerzity v Granadě zjistili, že pivo hydratuje více než čistá voda.

Zdroj.somzena.sk