Pomáhá regulovat hladinu cholesterolu. Cibule je bohatá na flavonoid kvercetin, sloučeninu, o které je známo, že pomáhá normalizovat hladinu cholesterolu. Aby se zlepšilo zdraví srdce, odborníci doporučují pít každý den šálek nebo dva cibulového čaje.

Může zlepšit hladinu cukru v krvi. Cibule zabraňuje skokům v hladině cukru v krvi, podle studie zveřejněné v The Journal of Medicinal Food. Díky svým protizánětlivým, antioxidačním vlastnostem snižuje projevy příznaků cukrovky.

Zlepšuje kvalitu spánku. Jeden šálek cibulového čaje denně může přispět k lepšímu spánku. Cibule obsahuje L-tryptofan, formu aminokyseliny, která je přírodním sedativem. Pomáhá také snižovat celkovou hladinu stresu.

Vhodné pro pacienty s hypertenzí. Cibulové flavonoly pomáhají kontrolovat krevní tlak. Navíc obsahuje sloučeniny síry, které pomáhají ředit krev a zabraňují vzniku krevních sraženin.

Jak vařit. Přiveďte k varu jeden a půl sklenice vody, přidejte jednu nakrájenou cibuli, 2-3 prolisované stroužky česneku, jeden bobkový list a vařte, dokud voda nezmění barvu na hlubší. Sceďte, nalijte do hrnku, přidejte podle chuti trochu medu, skořice, citronovou šťávu.

Zdroj:kwikeer.com