Chcete hotovému pokrmu dodat nádech pikantnosti? Talíř potřete česnekem a teprve potom na něj dejte salát, maso nebo přílohu!

Pivo je opravdu všestranný nápoj. Může zlepšit chuť mnoha potravin. K masu připravují kuchaři úchvatně lahodnou omáčku z piva a sójové omáčky se špetkou soli a pepře.

Nějaké lehké pivo lze přidat také k dušené zelenině nebo vařeným bramborům. A ve skutečnosti a v jiném případě získá pokrm fantastickou chuť a vůni.

Hovězí játra jsou zdravé a chutné maso, které je důležité správně vařit, jinak bude suché a houževnaté. Abyste tomu zabránili, vždy krátce před dokončením vaření solte játra!

Vařená vejce se často používají jako ozdoba různých pokrmů. Avšak ani vejce vařené na tvrdo není snadné rovnoměrně krájet. Žloutek se přilepí na povrch nože a rozpadne se. Veškerá krása je na dně. Abyste tomu zabránili, namočte čepel nože před řezáním do ledové vody a poté spusťte proces. Všechno vyjde velmi krásně.

Lilek je lahodná a snadná zelenina. Během vaření si bohužel často zachovávají nepříjemnou hořkost. Sůl pomůže tento nedostatek odstranit. Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme odstát. Když zelenina začne pouštět šťávu opláchněte ji studenou vodou. Hořkost zmizí se slaným džusem.

ZDROJ:SEFY.RU