Vážně připomenutí od Sir Davida Attenborougha

Sir David Attenborough, 92, je známý britský zoolog, autor a televizní moderátor. Má také velmi známý hlas, který určitě znáte, pokud ho uslyšíte.

Tato žijící legenda přichází s poselstvím zveřejněném nedávno na své Facebookové stránce, které by měl každý z nás poslechnout:

„Pokud by včely zmizely z povrchu zemského, lidem by zůstaly jen 4 roky života na Zemi.“

David Attenborough není prvním člověkem, který vyslovil toto varování. Jeho nedávné vyjádření je však připomenutím, které bychom měli brát vážně.

Jak dále říká:

„Včely se mohou zdát malé a nevýznamné, ale mají na svých bedrech obrovskou roli – zhruba třetina jídla, které konzumujeme, je přímo opyleny tímto hmyzem.

Za posledních 5 let světová populace včel poklesla o 30%. „

Situace však není beznadějná. Existuje jedná věc, kterou můžeme udělat každý z nás. Tato jeho myšlenka se momentálně začíná šířit světem jako lesní požár.

Co navrhuje Sir David Attenborough

Tento známý zoolog prozrazuje jednoduchý tip, který může udělat každý:

Smíchejte vodu s cukrem a směs nechte venku na zahradě nebo na balkoně vždy, když odcházíte z domu.

Pomůže to zachránit váš život!

Vysvětluje to následovně:

„Tento čas v roce se včely často zdají, jakoby umírali. To je však jen zdání.

Náš tip: Nejsnadnější způsob, jak zhubnout 4 kg za 2 týdny bez diety a cvičení. Více informací zde.
Včely se dokážou během sbírání pylu značně unavit a nemají pak dost energie na to, aby se vrátili do úlu. Proto je můžete nejednou vidět nehybně ležet na zemi.

Pokud najdete při vašem domě nebo bytě unavenou včelu, jednoduché řešení je nabídnout jí cukr a vodu. To jí pomůže překonat vyčerpání.

Jednoduše smíchejte 2 polévkové lžíce bílého krystalového cukru s 1 polévkovou lžící vody a lžíci s touto směsí pak nechte na místě, kde se k ní včela dokáže dostat. Ať už je to v zahradě, pokud ji máte, na balkoně nebo na jiném podobném místě. „

závěr

Pomozte nám šířit toto povědomí Sira Attenborougha dál mezi lidi. Pokud to začne dělat dostatečný počet z nás, včelám tím dokážeme výrazně pomoci v těchto horkých letních dnech.

Dalším způsobem, jak jim pomoci je, pokud na balkoně či zahradě zasadíte divoké květiny. Vaše místní včely to budou milovat!

Zdroj:vylectese