potřebujeme:

Vepřové kotlety, nebo vepřovou krkovičku nakrájené na plátky (cca 500 g)

sůl

Pepř

Mletá sladká paprika

Hladká mouka na obalení

vepř ​​mast

1 středně velká cibule

150 g slaniny nakrájené na kostičky

Žampiony (nakrájené – cca 1 hrst) a trochu sušených hub na zvýraznění chuti (volitelné)

Vývar na podlévání

Sladkou smetanu na zahuštění

Nasekanou petržleovú nať

kousek másla

sušený tymián

postup:

Plátky vepřového masa (kotlety) osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a hladkou moukou. Na sádle opečeme z obou stran. Maso odložíme stranou a do výpeku přidáme kus másla, na drobno nakrájenou cibuli a slaniny a orestujeme. Potom přidáme nakrájené žampiony, osolíme opepříme a ještě spolu krátce podusíme.

Podlijeme vývarem, přidáme trochu sušeného tymiánu, pro výraznější chuť můžeme i trochu sušených hub nebo houbové koření. Maso vrátíme zpět do hrnce a dusíme dokud nezměkne. Nakonec zahustíme smetanou , jestliže štáva nemá požadovanou hustotu zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě a necháme přejít varem. Do hotové omáčky přidáme nasekanou petrželku.

Podáváme s přílohou dle chuti, ideálně s opékanými bramborami.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

autor receptuMaya Ba