Jogurt:  Pokud je vaše anální svědění způsobeno kvasinkovou infekcí, měli byste jako přirozenou léčbu použít jogurt. Měli byste však vědět, že ne všechny druhy jogurtu mohou být pro tento stav prospěšné. Musíte použít probiotický jogurt s dobrými bakteriemi (živé aktivní kultury). Tyto bakterie regulují růst infekce. Pokud máte anální svědění, měli byste pro tento stav použít obyčejný a neslazený jogurt. Na postižené oblasti byste měli namazat trochu jogurtu. Měli byste to tam nechat zůstat dvacet až třicet minut, nebo to tam nechat zůstat celou noc. Poté jej opláchněte teplou vodou. Postiženou oblast důkladně osušte. Také byste měli každý den jíst dva až tři šálky čistého jogurtu.

Ovesné vločky:  Pokud trpíte análním svěděním, můžete použít ovesné vločky jako svoji přirozenou léčbu. Má uklidňující, protizánětlivé a nedráždivé vlastnosti, které pomáhají léčit svěděnou, zanícenou a podrážděnou pokožku. Ve vaně naplněné vlažnou vodou byste měli přidat jeden až dva šálky nezpracované ovesné mouky nebo koloidní ovesné vločky. V této vodě byste měli namočit své tělo na patnáct až dvacet minut. Měli byste si vzít koupel z ovesných vloček jednou nebo dvakrát denně.

Aloe Vera:  Toto je také velmi účinný domácí lék na svědění konečníku. Má uklidňující a uklidňující vlastnosti, které vám mohou ulevit od análního svědění, zánětu a bolestivosti. Jednou z hlavních příčin análního svědění jsou hemoroidy. Tato přírodní léčba může snížit podráždění hemoroidů. Měli byste odříznout trnité okraje čerstvého listu Aloe Vera. Pak byste to měli rozříznout. Gel byste měli z tohoto listu extrahovat a poté ho během pěti minut spustit do konečníku a kolem něj. Tento gel byste měli znovu aplikovat každých několik hodin. To vám pomůže získat úlevu od bolesti a svědění.

Kokosový olej:  Jedním z nejlepších domácích léků na svědění konečníku je kokosový olej. Může uklidnit vaši pokožku. Má také antimikrobiální, antifungální a antibakteriální vlastnosti, které vám mohou pomoci při léčbě jakékoli infekce, která je příčinou análního svědění. Také tato přírodní léčba vám může pomoci vyhnat střevní červy. Každý den byste měli jíst dvě až tři polévkové lžíce extra panenského kokosového oleje. Tento typ oleje můžete také použít při vaření. Do postižených oblastí a kolem nich byste měli namazat trochu kokosového oleje. Měli byste to dělat několikrát denně. To vám pomůže získat úlevu od pocitu pálení a svědění.

Česnek:  Česnek je jedním z nejlepších domácích prostředků, který vám může pomoci zevnitř ven, pokud trpíte análním svěděním. Tato zelenina vám pomůže odstranit střevní červy, které jsou jednou z největších příčin tohoto stavu. Česnek má antiseptické, antifungální a antibakteriální vlastnosti, které vám pomohou při léčbě jakéhokoli druhu infekce, která je zodpovědná za anální svědění. Každý den po dobu jednoho týdne byste měli nalačno jíst dva až tři syrové stroužky česneku. Existuje také další domácí lék, který můžete udělat. Do ½ šálku mléka dejte dva rozdrcené stroužky česneku. Tuto přírodní kúru byste měli vypít na prázdný žaludek po dobu jednoho týdne.

Jablečný ocet: Plísňové a kvasinkové infekce jsou v mnoha případech hlavní příčinou svědění konečníku. Pokud je vaše anální svědění způsobeno těmito infekcemi, můžete jako přírodní léčbu tohoto stavu použít jablečný ocet, protože vám může pomoci tyto infekce zvládnout. Také tato přírodní léčba vám může pomoci alkalizovat tělo. Do jedné sklenice vody byste měli dát dvě lžíce nefiltrovaného a surového jablečného octa. Tuto přírodní kúru byste měli vypít dvakrát denně. Z tohoto domácího léku můžete také udělat další možnost. V horké lázni byste měli přidat jeden šálek jablečného octa. V této vodě byste měli namočit své tělo od patnácti do dvaceti minut. Tuto léčbu byste měli provádět jednou denně. Tyto domácí léky byste měli dodržovat několik dní, dokud si nevšimnete, že podráždění a svědění ustoupily.

Lékořice:  V ayurvedské medicíně se lékořice používá jako přírodní léčba svědění konečníku. Tento domácí lék je vhodný pro kožní onemocnění, jako je psoriáza a ekzémy, které jsou jednou z nejčastějších příčin svědění konečníku. Měli byste mírně upražit směs stejného množství kardamomu, lékořice a kůry haritaki (také známé jako Chebulic myrobalan). Tuto směs byste měli rozdrtit na jemný prášek. Do jedné sklenice vody byste měli dát jednu čajovou lžičku medu a poon čajové lžičky tohoto prášku. Tento domácí lék byste měli pít jednou denně, dokud se vám nedostane úlevy od análního svědění. Na postiženou oblast můžete také aplikovat krém z lékořice, který je k dispozici na prodej. Měli byste ji aplikovat několikrát denně.

Epsomská sůl:  Psoriáza a ekzém jsou jednou z nejčastějších příčin svědění konečníku. Epsomská sůl je účinný domácí lék na ohrožení těchto kožních onemocnění. Pomůže vám získat úlevu od pocitu pálení a svědění. Ve vaně naplněné teplou vodou byste měli přidat jeden až dva šálky epsomské soli. V této přírodní kúře byste měli namočit své tělo na patnáct až dvacet minut. Pokožku byste měli důkladně osušit. Tuto uklidňující koupel byste měli dělat dvakrát až třikrát týdně. Lidé, kteří trpí cukrovkou nebo mají problémy s ledvinami, by neměli používat sůl Epsom jako svoji přirozenou léčbu. Vyvarujte se potravinových alergenů:  Existují některé potraviny, které mohou během pohybu střev způsobit podráždění, což vede k svědění konečníku. Existují také některé potraviny, které mohou zvýšit zánět a svědění. Měli byste si vybrat moudře, které potraviny byste měli konzumovat. Také byste se měli po určitou dobu vyhnout některým potravinovým alergenům. Čokoláda, alkoholické nápoje, soda, čaj a káva jsou potraviny, které mohou zvýšit rektální svědění. Také byste se měli vyhnout kořeněným jídlům, jako jsou jalapenos a papriky.

Měli byste se vyhnout citrusovým plodům, jako jsou pomeranče, citrony a hrozny. Uvedenému jídlu byste se měli vyhnout nejméně dva týdny. Poté byste se měli do své stravy znovu vracet postupně. Zvyšte příjem vlákniny:  Zácpa je jednou z nejčastějších příčin svědění konečníku. Když budete léčit zácpu, vyřeší se také anální svědění. Pokud chcete léčit zácpu, měli byste zvýšit příjem vlákniny. Tento prvek podpoří zdravé trávení. Také může změkčit stolici a zvětší její objem. Měli byste jíst potraviny bohaté na vlákninu, jako je hrášek, brokolice, slunečnicová semínka, dýňová semínka, ořechy, zelená listová zelenina, čerstvé ovoce, pohanka, švestky, quinoa, hnědá rýže, mrkev, brambory a fazole. Můžete také užívat doplňky s vlákninou, ale nejprve si o tom musíte promluvit se svým lékařem.

Zdroj: instiks.com