Seříznutý vršek shora sladíme a necháme deset dní na chladném místě.

Dýni dejte nejlépe do větší mísy, protože časem změkne a bude se s ní špatně pohybovat.

Během této doby se cukr rozpustí v dýňové šťávě. Jakmile se cukr rozpustí, sejmeme víko a vzniklou tekutinu nalijeme do skleněné nádoby.

Pokud se náhodou na víčku dýně chytla plíseň, není se čeho bát. V tomto případě udělejte na dně dýně díru a přes ni nalijte med do nádoby.

A jak budete tento med používat, je vaše volba. Můžete si jím osladit čaj, můžete ho konzumovat samostatně 2-3x denně po 2-3 polévkových lžících, můžete ho použít jako polevu na palačinky, nebo si vymyslet vlastní verzi, vše záleží na fantazii.

Konzumujte tak dlouho, jak chcete. Pokud by to bylo málo, můžete rovnou připravit větší množství 2-3 dýní.