Při zánětech žaludku

Smíchej 30-40 kapek 30% tinktury propolisu se sklenicí převařené teplé vody nebo mléka. Pij třikrát denně vždy po 10 kapkách hodinu před jídlem po dobu jednoho měsíce. Zlepšení jsou patrná již během druhého týdne.

Můžeš si připravit i bylinkovou tinkturu. Použij 1 polévkovou lžíci plodu fenyklu, máty peprné, květů lípy a kořene lékořice. Všechny přísady smíchej a zalij 3 sklenicemi převařené horké vody. Přiveď k varu a pomalu vař po dobu asi 20 minut. Nech vystydnout a poté přidej 3 lžičky medu a 20-30 kapek extraktu propolisu. Každý den pij půl sklenice této bylinkové tinktury hodinu před jídlem.

Při gastroduodenititě

Zánětlivá onemocnění dvanáctníku a žaludku se léčí stejnými přípravky s obsahem propolisu jako záněty žaludku. Také lékaři doporučují sníst ráno a večer čajovou lžičku propolisového medu, přičemž doporučovaná doba takového léčení je 1-2 měsíce.

Také při gastroduodenitidě se doporučuje užívání směsi z ořechů a propolisu, kterou si můžeš připravit takto: zalij 10 g drcených jader vlašských ořechů sklenicí mléka, přiveď k varu a proceď.

K již přecezenému mléku přidej 1 čajovou lžičku medu a 10 kapek tinktury z propolisu. Připravená směs ti vystačí na den. Jednoduše ji pij před každým jídlem. Už po prvních pár dnech si všimneš léčivého účinku.

Před zahájením léčby je důležité se poradit s lékařem o možných individuálních kontraindikacích nebo alergiích.

Vždyť již Avicenna pěl chválu na tuto zázračnou látku. A legendární Hippokratés dokonce svým pacientům předepisoval včelí med jako ideální lék na všechny možné neduhy.

A jaké včelí produkty používáš k léčení ty? Pochlub se v komentářích.