Příprava:

Stehna důkladně očistěte, umyjte a osušte. V misce smíchejte kečup s majonézou, přidejte lžičku sladké papriky a majoránku. Výsledná marináda, maso důkladně protřete. Počkejte několik hodin, aby byly nohy důkladně ochucené kořením.

Poté vložte kuřecí kousky do pekáčku a na vrch posypte chilli. Položte nasekaný česnek mezi nohy a nalijte zbývající marinádu do pánve.

Pečte pokrm na 180 stupňů, zakrytý. Po hodině by maso mělo být jemné, ale pro jistotu to můžete zkontrolovat vidličkou nebo speciálním špízem.

Aby byla kůra křupavá, sejměte víko na konci vaření. Pečte asi 6-8 minut.

Stehna podávejte ihned po upečení. K masu se výborně hodí bramborová kaše, hranolky a čerstvé saláty ze sezónní zeleniny. 

Můžete upravit recept na kuřecí stehna. Místo kečupu máte možnost použít rajčatový protlak, který vytvoří více omáčky a maso se v něm bude vařit. Dobrou chuť!

Zdroj:przy-garach.pl