Jednou z možnosti, jak si přikládat cibuli na chodidla, je použití ponožek.

Jednoduše vložte cibuli do ponožek, navlékněte si je na nohy a ponožky pak přes noc přidrží cibuli, aby se z nohy nesklouzla.

Druhou z možností je cibuli připevnit igelitovým kuchyňským obalem. Přiložte si cibuli k chodidlům a ty pak omotejte celofánem.

Obě metody mají stejné účinky: Do rána cibule zničí v těle bakterie, viry a jiné patogeny. Navíc podpoří detoxikaci těla od toxinů a zmírní příznaky chřipky nebo nachlazení.

Jednou z častých komplikací bývají oteklé uzliny. Ty jsou příznakem toho, že v těle se nachází infekce.

Podle doktorky Lauren Federové, autorky publikace Přírodní péče o dítě, cibulové zábaly jsou výborným pomocníkem při mnoha zdravotních potížích, včetně oteklých uzlin.

Jak uvádí:

Kromě léčby nachlazení, cibulové zábaly mohou být použity i při oteklých lymfatických uzlinách, bolestech uší, růstu zoubků u dětí či na záněty močových cest.

Mnozí lidé, kteří cibulové zábaly vyzkoušeli, potvrzují, že jsou velmi efektivní.

Mohou se používat i u menších dětí. V tomto případě, ale zábaly nedávejte na celou noc, ale jen na kratší chvíli, protože cibule může v některých případech podráždit jemnou dětskou pokožku.

Proto, pokud se vy nebo vaše dítě cítíte nemocní nebo na vás leze chřipka či nachlazení, neváhejte využít tento staletími ověřený přírodní recept.