Citronový éterický olej

Citrony zlepšují vaše zdraví na mnoha úrovních. Za prvé, toto citrusové ovoce vylučuje toxiny z těla, stimuluje odtok lymfy, obnovuje energii, čistí pokožku a má silné antimikrobiální vlastnosti. Esenciální olej také poskytuje řadu léčivých vlastností, včetně antiseptických a antifungálních vlastností.

Jako další bonus má citronový olej nádherně svěží a povzbuzující vůni, díky níž budou vaše vlasy krásně vonět.

Esenciální olej z rozmarýnu

Kromě použití k vaření je rozmarýnový olej vysoce povzbuzujícím olejem bohatým na mnoho antioxidantů, které ošetřují ztenčení a předčasné šedivění vlasů.

Tento éterický olej nejen podporuje průtok krve do pokožky hlavy, ale také stimuluje růst vlasových folikulů. Ukázalo se, že je prospěšné jak pro mastné vlasy, tak pro lupy. Jde o to, že rozmarýn neutralizuje přebytečný olej produkovaný mazovými žlázami. Kromě toho uvolňuje póry, které mohou způsobit suchou a svědící pokožku na pokožce hlavy. Celkově vzato, esenciální rozmarýnový olej podporuje zdravý a silný růst vlasů.

Krok 3: Vitamin E.

Vitamin E je poslední ingrediencí, kterou potřebujete pro toto silné domácí zdravé ošetření vlasů.

Můžete je získat ve formě tobolek nebo jako olej. Pokud používáte olej, přidejte asi 10 kapek. Pokud máte tobolky, rozlomte dvě tobolky a vytlačte olej do šamponu.

Podle dermatologů je vitamin E jedním z nejsilnějších dostupných antioxidantů rozpustných v tucích, které opravují poškozené vlasové folikuly, zabraňují korozi tkání a podporují zdravý růst vlasů. Jedna studie zjistila, že lidé, kteří užívají vitamin E jako doplněk, zaznamenají 34% nárůst růstu vlasů. Další studie ukázala, že vitamin E může dokonce zvrátit plešatost u mužů a zvýšit růst vlasů o 42%.

Při místním použití vitamin E působí na několika úrovních – podporuje nový růst vlasů omlazením vlasových folikulů, předchází jejich vypadávání, posiluje je, zvyšuje objem a předchází předčasnému šedivění. Navíc předchází zánětlivým problémům s pokožkou hlavy, včetně lupů a suché, šupinaté pokožky.

Jak používat šampon na zdravé vlasy

Přidejte do šamponu 2–3 kapky esenciálního citronového oleje s 2–3 kapkami esenciálního rozmarýnového oleje a 2 kapsle oleje s obsahem vitamínu E. Jemně jej promíchejte pomalým otáčením lahvičky nahoru a dolů.

Tuto domácí šamponovou směs použijte k mytí vlasů 3-4krát týdně. Naneste malé množství na několik minut na masáž hlavy. Pak to nechejte působit ještě několik minut.

Nakonec to omyjte. Nové vlasy začnou růst za méně než měsíc. Pro dosažení nejlepších výsledků pokračujte v používání tohoto šamponu i poté, co uvidíte růst nových vlasů.

Zdroj:dailyhealthpost.com