Léčba lupů

Lupy jsou vrstva, která se vytváří na pokožce hlavy a tvoří se z malých kousků odumřelých kožních buněk. Sůl stimuluje krevní oběh, který je pro zdravou pokožku hlavy velmi důležitý a pomáhá odstranit stávající lupy. To také chrání pokožku před růstem plísní.

Rozdělte si vlasy do sekcí. Posypte jednou nebo dvěma čajovými lžičkami Epsomské soli a masírujte mokrými prsty zhruba asi deset minut. Poté vlasy umyjte jako obvykle.

Podpora růstu vlasů

Ne mnoho lidí ví, že mořská sůl pomáhá pro růst vlasů. Trpíte-li alopecií (vypadáváním vlasů) můžete využít mořskou sůl pro přírodní stimulaci růstu vlasů. Umyjte si vlasy jako obvykle.

Poté masírujte pokožku hlavy s mořskou solí a to zhruba deset až patnáct minut. Poté je nutno si vlasy umýt znovu, jak jste zvyklí. Pro efekt provádějte tuto metodu dvakrát týdně po dobu dvou měsíců. Výsledek vás velmi překvapí.

Sůl můžete využít také pro svou pokožku

Změkčující tělový peeling

Sůl je přínosem nejen pro vaše vlasy, ale také je skvělá pro péči o pleť. Vše, co musíte udělat pro měkkou a hebkou pokožku je vytvořit tento recept. Stačí vzít hrubou mořskou sůl a dvě čajové lžičky kokosového oleje. Vše dobře promíchejte.

Vznikne vám směs, kterou využijte jako peeling a použijte jej na celé tělo. Je dobré tělo masírovat v kruhových pohybech, aby se z těla dostaly všechny odumřelé buňky. Poté vezměte sprchový gel a umyjte své tělo.

Pleťová maska

Máte-li citlivou pokožku, kterou podráždí mnoho podnětů, vyzkoušejte tuto masku, která umí uklidnit pokožku a zabraňuje podráždění. Má také protizánětlivé vlastnosti, hydratuje suchou pokožku.

Stačí vzít dvě čajové lžičky mořské soli a čtyři lžíce surového organického medu. To celé smíchejte a vzniklou směs naneste na suchou a čistou pokožku. Vyhněte se oblasti okolo očí a masku nechte působit deset až patnáct minut. Poté obličej opláchněte teplou vodou.

Zdroj:Healthiestalternative.com