VAJEČNÁ SKOŘÁPKA
Vaječná skořápka jako největší zdroj vápníku je žádoucí jako hnojivo. Konzervované vaječné skořápky je třeba nakrájet. Nejlepší je použít tlouček a hmoždíř. Nakrájené skořápky dejte do sklenice a zalijte jablečným octem tak, aby byly skořápky na dvou prstech. Sklenice by neměla být uzavřena, ale přikryta gázou nebo látkou a zajištěna gumičkou. Nechte tři týdny a každý den promíchejte. Nakonec se vaječná skořápka získá jako hnojivo.
Rajčata trpí nedostatkem hořčíku (Mg), proto je dobré při přesazování sazenice na dno sazenice (v květináčích i na zahradě) přidat 1 až 2 lžíce hořké soli. Zakryjte ji tenkou vrstvou země; to má zajistit, aby se kořeny nedotýkaly přímo hořké soli (síran hořečnatý)
Kávová sedlina
Místo toho, abyste sedlinu vyhodili po vypití šálku kávy, použijte ho na své zahradě! Přidejte půl šálku kávy do 2 litrů vody a nechte 24 hodin odstát. Můžete ji nalít přímo ke kořenu rostliny, aniž byste ji poškodili, a neublíží ani dětem, které si hrají na zahradě. Kávová sedlina vám také může pomoci vypořádat se s různými koloniemi hub, které napadají rostliny. Posypte sedlinu přímo na zem a houba ustoupí.
Zdroj: