3. Krok

Česnek třeba vytřídit do 3 skupin.

Takový, který už praskl a oddělují se stroužky, nelze skladovat a proto ho použijte jako první. Takový, který má nějaké vady, použijte jako druhý a ten, který je zdravý a kompaktní můžete uskladnit.

4. Krok

Vezměte zdravý česnek a nad svíčkou opaľte zbývající kořen každé hlavičky. Tím ho zapečetil a ochráníte před průnikem virových a plísňových chorob.

5. Krok

Vezměte suchou sterilovanou třílitrového nádobu, na dno dejte jednu lžíci čistého suchého dřevního popela a napěchujeme hlavičky česneku asi do poloviny nádoby.

Nasypte další lžíci popela, nádobu trochu protřepejte a doplňte česnek až povrch.

Opět nasypte lžíci popela a jemně protřepejte nádobou.

6. Krok

Aniž jste nádobu uzavřeli víkem, ji nechte na chladném suchém místě. Toto je nejlepší způsob uskladnění česneku a vydrží vám po celou dobu čerstvý!

Zdroj:irecept