Postup:

Základem je pracovat s co nejhustším bílým jogurtem.

Jogurty otevřeme a dáme do nádoby od šlehače.

Zakryjeme a začneme šlehat .

Šleháme při při minimální rychlosti 10 minut.

Po 10-ti minutách můžete vidět, že se z hmoty oddělila pevná část – máslo a tekutá.

Já ho například přidávám do těsta na domácí vanilkové sušenky.

Nyní opět nádobu zavřeme a ještě krátce prošleháme.

Nyní máslo vyjmeme a přendáme do misky.

V rukou ještě promačkáme a vymačkáme podmáslí.

Máslo vložíme do studené vody na 10 minut.

Nejlepší je do vody přidat i kousky ledu, aby byla co nejstudenější.

Potom máslo zabalíme do pečicího papíru.

Odložíme do chladničky na 3 hodiny a máme hotovo.

Videonávod zde:

https://youtu.be/HbEWkNFWGpY

Zdroj:youtube