Postup:
Základem je pracovat s co nejhustším bílým jogurtem.
Jogurty otevřeme a dáme do nádoby od šlehače.
Zakryjeme a začneme šlehat .
Šleháme při při minimální rychlosti 10 minut.
Po 10-ti minutách můžete vidět, že se z hmoty oddělila pevná část – máslo a tekutá.
Já ho například přidávám do těsta na domácí vanilkové sušenky.
Nyní opět nádobu zavřeme a ještě krátce prošleháme.
Nyní máslo vyjmeme a přendáme do misky.
V rukou ještě promačkáme a vymačkáme podmáslí.
Máslo vložíme do studené vody na 10 minut.
Nejlepší je do vody přidat i kousky ledu, aby byla co nejstudenější.
Potom máslo zabalíme do pečicího papíru.
Odložíme do chladničky na 3 hodiny a máme hotovo.
Videonávod zde:
Zdroj:youtube