Hrozí vám riziko metabolického syndromu

Jíst instantní nudle dvakrát nebo třikrát za týden může zvýšit riziko onemocnění metabolického syndromu především u žen. Je to spojeno s vysokým cholesterolem, vysokým krevním tlakem, přebytečným tukem v oblasti břicha a vysokým obsahem cukru v krvi, což následně vede k cukrovce, mrtvici anebo srdečním nemocem.

Obsahují velké množství sodíku

Takto vysoké množství sodíku sice udělá nudle chutnější, ale v poměru, který je v jednom pokrmu obsažen, může dojít k poškození ledvin a dokonce se mohou objevit i srdeční onemocnění.

Chybí živiny

Instantní nudle neobsahují žádné důležité živiny, jako jsou například bílkoviny, vitamíny nebo minerály. Ve skutečnosti během trávení živiny jen pohlcují, takže všechny zdravé potraviny, které jsme během dne snědli, se minuly účinkem.

U žen hrozí riziko potratu

Jestliže jste žena a jste v očekávání, tyto nudle byste konzumovat vůbec neměla. Složky, které jsou v nich obsaženy, mohou poškodit vývoj plodu, což vede k samovolnému potratu. Místo instantních jídel raději volte zdravá a pro vás mnohem vhodnější jídla.

Obsahují sacharidy

Instantní čínské polévky nemají žádnou nutriční hodnotu, pouze jsou plné sacharidů. Jediná živina, která je zde obsažena, je sodík, ovšem opět ve velkém množství, což způsobuje, že nám tento pokrm sice nic „nedá“, za to nás alespoň zasytí.

Přispívají k obezitě

Nudle jsou plné cukru, soli, rostlinného oleje a jiných nepříliš zdravých látek. Následně konzumace tohoto pokrmu vede k přírůstku hmotnosti a k obezitě. Jakmile se člověk dostane za tuto hranici, mohou se pro něj instantní pokrmy stát doslova závislostí.

Obsahují propylenglykol

Propylenglykol je syntetická sloučenina, která se obvykle vyskytuje v šampónech a kondicionérech a bohužel i v instantních polévkách. Tělo tuto sloučeninu vstřebává, přičemž dochází k oslabení imunitního systému, poškození jater, ledvin a srdce.

Zdroj:jenženy