Pro udržení živého a neporušeného viru je vytvořeno živné médium na bázi bílkovin z kuřecích vajec. Pro všechny alergiky je to vážná kontraindikace! To platí také pro inaktivované vakcíny, jejichž základem je také vaječná bílkovina…

Do složení se přidávají také chemikálie, které působí jako konzervační látky. Každá očkovací látka proti chřipce pro děti nebo dospělé obsahuje thiomersal, sloučeninu obsahující rtuť, která se používá jako antiseptické a protiplísňové činidlo, jeho jiný název je merthiolát.

Otravy rtutí způsobují těžké duševní choroby, mohou způsobit problémy s trávením a kardiovaskulárním systémem.

Výzkum známého imunogenetika Dr. Hugha Fudenberga ukazuje, že u lidí, kteří důsledně dostávají vakcínu proti chřipce, se 10krát zvyšuje riziko Alzheimerovy nemoci.

Nedávno se ukázalo, že vakcína proti chřipce není vůbec tak účinná, jak nám říkají na poliklinikách. V srpnu 2012 skupina nezávislých vědců z Cochrane Collaboration prokázala, že účinnost inaktivovaných vakcín proti chřipce nepřekračuje účinnost placeba. Očkování může zabránit chřipce u jednoho dítěte z 28 očkovaných! U dospělých je tento ukazatel ještě nižší.

„Během období chřipky ze 100 neočkovaných dospělých onemocní 2,7 %, tj. 2 nebo 3 lidé. Běžná zkušenost naznačuje, že během epidemie je podíl případů vyšší, nicméně pamatujte na to, že pouze 10 % trpí sezónní chřipkou, zbytek postihují akutní respirační onemocnění způsobená jinými virovými a bakteriálními infekcemi, proti nimž vakcína proti chřipce nepomůže. Pokud tedy nejste očkováni, vaše šance na získání sezónní chřipky (a nikoli ARI) je 2,7 %.

Ze 100 očkovaných dospělých onemocní chřipkou 1,2 %, tj. 1−2 osoby. Jinými slovy, pokud jste očkováni, pravděpodobnost výskytu chřipky bude 1,2 %. Totéž lze říci i jinak: vakcína proti chřipce pomáhá zhruba 1 nebo 2 ze 100 lidí, aby unikli chřipce. Odkud vzešlo 60 %? Přibližně takový je rozdíl u 1,5 člověka z počtu neočkovaných nemocných, tj. z 2,7 %. Stojí to za to, zvážíte-li možné komplikace po očkování?“

Mnoho státních institucí nutí své zaměstnance k očkování příkazem. Dobře, ale nestaneme se další experimentální skupinou, o jejíchž úspěších se bude mluvit v budoucnosti?

Vždy si pamatujte, že očkování proti chřipce je přísně zakázáno skupinám lidí s těmito diagnózami:

  1. Alergická reakce na předchozí vakcíny.
  2. Alergie na vaječnou bílkovinu, která je součástí vakcíny.
  3. Akutní onemocnění s vysokou horečkou.
  4. Srdeční selhávání, hypertenze (stupně II a III).
  5. Onemocnění ledvin a nadledvin.
  6. Nemoci nervového systému.
  7. Chronické plicní onemocnění a onemocnění horních cest dýchacích.
  8. Onemocnění endokrinního systému.
  9. Krevní choroby.
  10. Vakcína proti chřipce je kontraindikována u dětí do 6 měsíců.

Obtížné, ale informované rozhodnutí o očkování je nezbytné provádět nezávisle, bez jakéhokoli tlaku.

Během zimy je nejlepším způsobem, jak chřipkám předcházet, zdravý životní styl, vyvážená strava a sport. Držte se této rady a zůstaňte zdraví!

Ukaž tento článek přátelům, třeba jim zachrání život!