Po 20 minutách

20 minut po konzumaci hladina vašeho krevního cukru prudce stoupne a následně játra, jako odpověď na vyloučení vysokého množství inzulínu slinivkou, začne toto ohromné ​​množství cukru přeměňovat na tuk.

Po 40 minutách

V této fázi je dokončena absorpce kofeinu, vaše oční zorničky se rozšíří, krevní tlak stoupne a játra pumpují více cukru do krevního oběhu.

Po 45 minutách

Tělo začne zvyšovat produkci dopaminu, který stimuluje nervové receptory v mozku (fyziologicky identická odezva jako u heroinu).

Krátce po 60 minutách

Kofein má močopudné vlastnosti, které se začínají projevovat. Tělo se zbavuje magnesia, zinku a vápníku, důležitých látek, které měly směřovat do kostí. Stejně tomu tak je i se sodíkem, vodou a elektrolytem.
Postupně začínáte být dost podráždění a ospalí. Vyloučili jste vodu, která měla být využita na tvorbu důležitých látek, které jsou zodpovědné za hydrataci těla a budování silných svalů a zubů.

Mnozí si nejsou vědomi toho, co všechno Coca-Cola dokáže způsobit v našem těle. Její účinky nejsou vůbec pozitivní a mimo jiné zvyšují riziko vzniku cukrovky. Raději si nalijte sklenici čisté vody a ochuťte si ji například citrónem nebo mátou.

Zdroj.somzena