Vyšetřování hluboké žilní trombózy:

Pokud jsou zjištěny příznaky hluboké žilní trombózy, je nutné neprodleně vyšetřit. Po vyřešení akutní situace je nutné najít příčinu a nastavit dlouhodobou léčbu.

Akutní vyšetření:

V případě příznaků hluboké žilní trombózy je cílem akutního vyšetření zjistit přesné umístění, velikost a stav trombu (krevní sraženiny). V tomto případě je primárním testem Dopplerův ultrazvuk. Kromě toho je nezbytná znalost parametrů srážení krve, aby bylo možné rozhodnout, kde a jak moc došlo ke srážení krve a kde zasáhnout. Vyšetřování akutní hluboké žilní trombózy v centru trombózy

  • ultrazvukové vyšetření žil
  • laboratorní test
  • angiolog, interní vyšetření specialisty

Vyšetřování koordinují asistenti pracující na recepci, informujte se prosím o svém postupu telefonicky.

Úplné vyšetřování:

V případě příznaků křenu hlubokých žil je nutné po vyřešení akutní situace prozkoumat pozadí tvorby trombu. Může zahrnovat vyšetření na příznaky hluboké žilní trombózy

  • genetické testování
  • vyšetření parametrů srážení krve
  • hodnocení stavu krevních cév
  • hledání nádoru
  • výzkum dalších příčin

Léčba hluboké žilní trombózy:

Léčba hluboké žilní trombózy je také rozdělena do dvou fází.

Léčba akutní hluboké žilní trombózy:

Při léčbě prokázané hluboké žilní trombózy je cílem zajistit propustnost cévního systému – tedy cirkulaci a přežití končetiny. Dalším cílem léčby trombózy je zabránit úniku malých krevních sraženin z trombu a jejich průniku do plic. Léčba hluboké žilní trombózy zahrnuje rozpuštění a chirurgické odstranění trombu.

Dlouhodobá léčba trombózy hlubokých žil:

V případě dlouhodobé léčby hluboké žilní trombózy je cílem zabránit tvorbě dalšího trombu (krevní sraženiny). V tomto případě je nezbytné co nejvíce eliminovat hlavní příčinu. Během léčby hluboké žilní trombózy je také důležité léčit příznaky, tj. Snížit riziko medikamentózní terapií, změnami životního stylu, pravidelným cvičením a příjmem tekutin.

Příznaky hluboké žilní trombózy, léčba hluboké žilní trombózy v Trombózovém centru prof. dr. Vedený György Blaskó, internistou.

Zdroj..blikk.hu