Jak vyrobit prášek z granátového jablka

Odstraňte vnitřní bílou část slupky z granátového jablka – je hořká a pro naše účely se nehodí. Ale nespěchejte to vyhodit. Později vám řeknu proč. Kůrky sušte na slunci nebo ve speciální sušičce na ovoce a zeleninu.

Rozdrťte v mlýnku na maso nebo v hmoždíři a rozdrťte na prášek. Vložte do nádoby chráněné před světlem (např. tmavé skleněné láhve) a dejte na chladné místo.

Tento domácí prášek je vynikajícím zdrojem beta-karotenu, draslíku, fosforu a vápníku. Dále obsahuje 16,5 % polyfenolů a 5,35 % minerálů. +

Nyní zpět k vnitřku kůry z granátového jablka – bílým membránám, které se připevňují k vnitřku kůry. Indičtí lékaři používají tento lék k léčbě nachlazení. Můžete je jíst jen tak, nebo je můžete usušit a přidat do čaje při kašli a teplotě.

Zdroj:znaxyar.ru