Kurkuma

Kurkuma nabízí četné zdravotní výhody, má silné protizánětlivé účinky a je také skvělá pro pokožku. Použití kurkumové masky jednou nebo dvakrát týdně poskytuje vynikající výsledky. Tím se zlepší tón pleti, sníží se a odstraní stařecké skvrny.

1/2 lžičky kurkumy, 2 lžičky cizrnové (hráchové) mouky, 1 lžíce smetany, mícháme, dokud nevznikne hladká směs a necháme 5 minut louhovat. Cizrnovou mouku lze nahradit moukou žitnou nebo ovesnou, můžete použít běžnou pšeničnou mouku, efekt bude také úžasný.

Poté naneste na čistou pokožku dostatečně silnou vrstvou (asi 0,5 cm) a nechte 10 minut působit. Je třeba nanést silnou vrstvu, aby maska ​​neměla čas zaschnout a prasknout.

Jablečný ocet

Díky přítomnosti velkého množství přírodních složek jablečný ocet omlazuje a čistí pokožku. Doporučuje se jednoduše aplikovat na problémové partie vatovým tamponem 2-3x denně.
Pro dosažení uspokojivých výsledků opakujte tento postup po dobu jednoho měsíce. Také v případě citlivé pokožky, pokud toto ošetření způsobuje pocit mravenčení, měli byste ocet zředit vodou.

Zdroj:youtube