Špenát, kopřivy a salát. Pozor si dejte především na příjem petržele. Sto gramů této zeleniny obsahuje 20 denních dávek vitamínu K. To znamená, že riziko krevních sraženin je 20krát větší.

Je velmi důležité, aby bylo tělo hydratované, protože hustá krev může být způsobena i dehydratací organismu a pomáhají i nápoje jako káva. Některé studie ukázaly, že kofein může zvýšit riziko krevních sraženin, zejména u lidí s vysokým krevním tlakem a cholesterolem.

Krevní sraženiny se tvoří, když se krev zahušťuje do polotuhé hmoty. Podle lékařů je to účinná reakce na zastavení krvácení v okamžiku poranění, ale může způsobit problémy, pokud zablokuje průtok krve do životně důležitých oblastí, jako je srdce a plíce. Mezi příznaky a známky krevní sraženiny, na které je třeba si dát pozor, patří dušnost nebo potíže s dýcháním, bolest na hrudi, kašel, pocení, závratě, problémy se zrakem a řečí, náhlá ztráta vědomí a celková slabost.

Mezi rizikové faktory patří kouření, vysoký krevní tlak a ateroskleróza – usazeniny cholesterolu a tuku na stěnách cév je zužují a brání průtoku krve.

Potraviny, které jsou dobré pro oběh:

Řepa

Ořechy

Nízkotučné mléčné výrobky