postup
- Nejdříve si připravte odpalované těsto: v hrnci na mírném ohni rozpusťte 80 g másla. Potom přidejte mléko, vodu a míchejte. Přidejte 1/2 lžičky soli. V samostatné misce smíchejte mouku a prášek do pečiva. Když už tekutá směs začne vřít, přidejte k ní mouku a prášek do pečiva.
- Odpalované těsto si vymíchejte přímo v hrnci. Důkladně ho promíchejte, potom odstraňte z ohně a nechte vychladnout.
- Po vychladnutí do něj přidejte 4 vejce – vznikne vám hustá a táhlé směs.
- Vizuálně si rozdělte směs na dvě části. Každou roztáhněte do formy vystlané pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 20 minut.
- Obě těsta nechte úplně vychladnout.
- Připravte si krém: V hrnci si smíchejte mléko, cukr, vejce a mouku. Promíchejte to metličkou a vařte na mírném ohni dokud nezačne vřít – na povrchu se objeví bubliny, povařte ještě 3 minuty a vypněte. Nechte ho vychladnout.
- Změklé máslo vyšleháme mixérem. Po lžících k němu přidávejte vychlazený krém.
- Následně krém natřete na jednu část těsta.
- Zakryjte ho druhou vrstvou těsta. Pokud chcete, můžete ho posypat práškovým cukrem a vložit na pár hodin do chladničky, nebo jej okamžitě naservírovat na stůl.
Lahodný a jemný koláček se vám bude tát na jazyku.
Pro více detailů se podívejte i následující video:
Zdroj:radynadzlato