Odstranění plísně z pračky

Vše, co potřebujete, je bílý ocet a bělidlo (nejlépe Clorox).

Ale tyto přísady nemíchejte dohromady! Po smíchání se stávají toxickými a nebezpečnými, proto je třeba je používat samostatně. Naučte se přesně, jak to udělat níže.

Ujistěte se, že máte nasazené rukavice, a nechte dveře a okna otevřená, abyste je mohli větrat. Smíchejte bělidlo s množstvím horké vody (50/50). Do směsi namočte hadřík a začněte otřením veškerého gumového těsnění. Ujistěte se, že jste odstranili gumové těsnění a vyčistili vnitřek.

Mohou existovat oblasti, do kterých se dostanete obtížně, a poté hadřík nechejte 30 minut. To zabije veškerou plíseň.

Po namočení hadřík odstraňte a jemně otřete těsnění starým zubním kartáčkem.

Otřete gumové těsnění čistým suchým hadříkem, dokud nezmizí všechny zbytky. Po dokončení vložte všechny hadry, které byly v kontaktu s bělidlem, do pračky a nechejte je projít úplným cyklem praní a máchání při nejteplejší teplotě.

Poté spusťte stroj na druhý celý cyklus také při maximální teplotě a přidejte asi 2 šálky octa.

Vyjměte dávkovač pracího prostředku a očistěte jej směsí octa a vody v poměru 50/50. A je to. Jste připraveni a vaše pračka je zcela čistá. Zdaleka nejlevnější způsob, jak získat super čistý stroj.

Jak udržovat pračku čistou?

1. Zkontrolujte těsnění, zda na něm nejsou drobné oděvy (ponožky tam rády visí) a rychle je otřete suchým hadříkem, abyste se zbavili přebytečné vody.
2. Po praní nechte dvířka pračky otevřená, aby mohl cirkulovat vzduch a zabránilo se růstu plísní.
3. Mokré oblečení okamžitě vytáhněte z pračky a pokud to nemůžete, po praní alespoň otevřete dvířka.
 

Zdroj:cleanandscentsible.com