3. Infekce chytíte snadno a doba hojení je dlouhá

Protože tělo tak tvrdě pracuje na léčbě vysokých hladin cukru, vkládá méně energie do hojení ran a infekcí. Kožní infekce nebo podráždění nohou jsou u diabetiků běžné.

4. Extrémní hlad

V časných stádiích cukrovky je běžné, že dotyčný pociťuje extrémní hlad. Je to proto, že nemůžete správně kontrolovat hladinu cukru v krvi. Vaše chuť k jídlu je jako horská dráha.

5. Častá žízeň

Pokud máte neustále žízeň nebo nedokážete uhasit žízeň, může to být příznak cukrovky. Čím více pijete, tím více musíte močit. Pokud tato neustálá žízeň přetrvává delší dobu, může to znamenat, že se nejedná o dočasný problém – může to být známka extrémní dehydratace.

6. Nevysvětlitelné hubnutí

Když tělo tvrdě pracuje a vylučuje hodně tekutin, často to způsobí hubnutí. Pokud se to stane bez zjevného důvodu, může to být známka cukrovky.

7. Cítíte se velmi unavení a vyčerpaní

U diabetiků je běžná pravidelná únava a vyčerpání při dostatečné kvalitě spánku. To může být způsobeno kolísáním hladiny cukru v krvi.

8. Brnění nebo necitlivost v rukou a nohou

Pokud to cítíte často, určitě si zkontrolujte cukrovku. Tyto příznaky pociťuje pouze 60–70 % diabetiků.

9. Zápach acetonu dech

Cukrovka ovlivňuje i dech, v takovém případě bude vonět jako odlakovač.

Nikdy neignorujte tyto příznaky, ať už si všimnete sebe nebo čehokoli jiného. Pokud to dokážete rozpoznat včas, můžete se lépe ovládat.

Zdroj.lifehacker