Masový bochník se sýrem
Je to docela jednoduché na přípravu a co je nejdůležitější, nemusíte stát u sporáku. K přípravě bochníku budete potřebovat:
- mleté maso 400 g
- 1 vejce (mám 2 žloutky)
- 1 cibule
- sýr 100 g
- rajče 1 ks
- kečup 1-2 lžíce
- zelenina
- sůl, pepř a kmín podle chuti
Cibuli nakrájíme na kostky a podusíme na troše oleje. Nemusíte příliš smažit. Mleté maso smíchejte s vychlazenou cibulí, vejcem, solí a kořením. Nakrájejte půl nebo trochu více sýra na malé kostky, rajče na kruhy. Do mletého masa přidejte sýr a nakrájenou zeleninu. Promíchejte. Vložte hmotu do formy (pokud ne silikon – tuk). Potřete kečupem a překryjte rajčaty. Vložte do trouby na 230 * po dobu 30 minut. Poté jej vyjměte, posypte zbývajícím sýrem (který nastrouhejte) a vraťte do trouby na další půl hodiny. Hotový bochník ochlaďte (pokud je hodně tekutiny, vypusťte). Nakrájejte na kousky a podávejte s jakoukoli přílohou.
Kastrol s masem a zeleninou
K vaření potřebujeme:
- mleté maso – 250 g;
- Pekingské zelí – 100 g;
- cuketa – 200 g;
- cibule – 1 ks;
- rajče – 1 ks;
- česnek podle chuti;
- sýr – 70 g;
- vejce – 1 ks;
- mléko – 120 ml;
- sůl a pepř na dochucení.
Cibuli nakrájíme na kostky a orestujeme. Přidejte mleté maso. Smažte, dokud se kapalina neodpaří, za občasného míchání. Dochutíme solí a pepřem, přidáme nasekaný česnek. Cuketu nakrájejte na kroužky / půlkruhy, osmažte na 2 stranách. Nakrájejte zelí, trochu je rozemelte solí. Uspořádejte do formy se spodní vrstvou. Vložte mleté maso na zelí. Dále cuketa, sůl. Nahoře s plátky rajčat. Beat vejce s mlékem, solí a pepřem. Naplňte vrstvy. Nastrouhejte sýr na hrubém struhadle. Posypte kastrol nahoře. Pečte 20 minut pod víkem a 15 minut bez víka při 200 *. Při podávání můžete kastrol ozdobit bylinkami.
Zdroj:interesno