Masový bochník se sýrem

Je to docela jednoduché na přípravu a co je nejdůležitější, nemusíte stát u sporáku. K přípravě bochníku budete potřebovat:

  • mleté ​​maso 400 g
  • 1 vejce (mám 2 žloutky)
  • 1 cibule
  • sýr 100 g
  • rajče 1 ks
  • kečup 1-2 lžíce
  • zelenina
  • sůl, pepř a kmín podle chuti

Cibuli nakrájíme na kostky a podusíme na troše oleje. Nemusíte příliš smažit. Mleté maso smíchejte s vychlazenou cibulí, vejcem, solí a kořením. Nakrájejte půl nebo trochu více sýra na malé kostky, rajče na kruhy. Do mletého masa přidejte sýr a nakrájenou zeleninu. Promíchejte. Vložte hmotu do formy (pokud ne silikon – tuk). Potřete kečupem a překryjte rajčaty. Vložte do trouby na 230 * po dobu 30 minut. Poté jej vyjměte, posypte zbývajícím sýrem (který nastrouhejte) a vraťte do trouby na další půl hodiny. Hotový bochník ochlaďte (pokud je hodně tekutiny, vypusťte). Nakrájejte na kousky a podávejte s jakoukoli přílohou.

Kastrol s masem a zeleninou

K vaření potřebujeme:

  • mleté ​​maso – 250 g;
  • Pekingské zelí – 100 g;
  • cuketa – 200 g;
  • cibule – 1 ks;
  • rajče – 1 ks;
  • česnek podle chuti;
  • sýr – 70 g;
  • vejce – 1 ks;
  • mléko – 120 ml;
  • sůl a pepř na dochucení.

Cibuli nakrájíme na kostky a orestujeme. Přidejte mleté ​​maso. Smažte, dokud se kapalina neodpaří, za občasného míchání. Dochutíme solí a pepřem, přidáme nasekaný česnek. Cuketu nakrájejte na kroužky / půlkruhy, osmažte na 2 stranách. Nakrájejte zelí, trochu je rozemelte solí. Uspořádejte do formy se spodní vrstvou. Vložte mleté ​​maso na zelí. Dále cuketa, sůl. Nahoře s plátky rajčat. Beat vejce s mlékem, solí a pepřem. Naplňte vrstvy. Nastrouhejte sýr na hrubém struhadle. Posypte kastrol nahoře. Pečte 20 minut pod víkem a 15 minut bez víka při 200 *. Při podávání můžete kastrol ozdobit bylinkami.

Zdroj:interesno