Jak vrátit krevní tlak do normálu

Vyřaďte ze svého jídelníčku nadbytečné sladké, slané, kyselé, hořké a kořeněné potraviny.

Je důležité, abyste každý den snědli více než jeden stroužek česneku. Tato dávka by se neměla překračovat a česnek by se měl jíst s jiným jídlem.

Střídmost je nutná ve vztahu ke slanému, ale i kyselému.

Co lidé s hypertenzí mohou a nemohou jíst

Pokud máte byť jen mírně zvýšený krevní tlak, musíte se vzdát smaženého jídla a nahradit ho vařeným a dušeným jídlem.

Co se týče tučných jídel – buďte chytří: 50 gramů denně je limit. Místo soli můžete použít sójovou omáčku, která dodá slanou chuť. Mořská sůl je mnohem lepší než chlorid sodný. Lidé trpící hypertenzí si mohou osvojit dva tibetské recepty, které se vzájemně doplňují.