postup:
Jablka oloupeme, nastrouháme, ochutíme (cukrem, citronem, skořicí), rozložíme na plech pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný. Doporučuji raději pečící papír, bude se po upečení snadněji obracet.
Vyšleháme piškotové těsto, žloutky s cukrem, přidáme i olej a vodu (přidávejte po lžičkách, těsto by mělo mít konzistenci jako těsto na klasický piškot), mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků (přimícháme ručně a po částech).
Těsto vylijeme na jablka, dáme péct na 175 st., Je třeba sledovat, těsto se upeče opravdu rychle (cca 17-20 min). Po upečení a vychladnutí převrátíme na druhou stranu.
Z mléka, cukru a pudink. prášků uvaříme hustou kaši, kterou necháme trochu vychladnout, pak utřeme spolu s tvarohem a jednou zakysanou smetanou. Natřeme na obrácený koláč, necháme ztuhnout a mezitím si připravíme polevu.
Nad párou rozpustíme čokoládu a přimícháme k ní druhou kysanou smetanu. Hned natřeme na krém a můžeme krájet koláček.
Koláček by měl odstát v lednici, aby ztuhl – bude se lépe krájet.
Dobrou chuť
autor: Jarka