Kolik vody přes den vypít je též individuální a záleží to na způsobu stravování jedince, místě jeho pobytu a činnosti, kterou v průběhu dne vykonává. Pokud dodržujete v současnosti stanovenou doporučenou denní dávku vody v množství 1,5 – 2 l, zkuste si ji rozdělit a pít vodu vždy v předepsaný čas, dosáhnete tak maximálního účinku na vaše zdraví.

Kdy pít vodu během dne?

  • 08:00. Dvě sklenice teplé vody s citronem na lačno. Je dokázáno, že je to nejlepší začátek dne. Voda jen tak, na lačno, je ideálním způsobem, jak dosáhnout správné úrovně hydratace, probudit organismus a připravit ho na příjem potravy. Pustit se do snídaně bychom měli nejdříve půl hodiny poté, co jsme vodu s citronem vypili.
  • 11:00. Sklenice vody pokojové teploty. Vypít vodu právě v tuto hodinu znamená snížit chuť k jídlu a sníst v době oběda jen polovinu obvyklé porce. Těm, kteří považují oběd za hlavní jídlo dne, se to může zdát jako výsměch, ale pokud si chcete nejenom zlepšit zdraví, ale i zhubnout, udělejte si z toho zvyk.
  • 13:00. Sklenice teplé vody 30 minut před obědem a další sklenice v průběhu oběda. Říká se, že pít jakékoliv tekutiny při jídle škodí zdraví. Ale není to úplně přesné. Pokud pijete sladký nebo perlivý nápoj, a ještě i ve větším množství, to vám určitě dobře neudělá. Nicméně sklenice teplé vody v průběhu oběda vám naopak zlepší trávení.
  • 16:00. Půl litru vody pokojové teploty. Čas mezi obědem a večeří vyplňujeme různě, někdo ovocem, někdo čokoládovými tyčinkami nebo chipsami. Ale správně byste ho měli vyplnit vodou.
  • 20:00. Sklenice teplé vody. Ke konci dne. Můžete přidat kousíček citronu a trošku tekutého medu, což nejenom, že zlepší chuť nápoje, ale i prospěje vašemu organismu.

Takový pitný režim nejenom, že prospěje vašemu zdraví, ale pomůže vám také zbavit se nadbytečných kilogramů. Teď už nemusíte držet diety, hladovět, ani si jinak odříkat a stejně zhubnete. A jako bonus budete zdravější a silnější.

P.S. Podělte se o tyto informace s ostatními a dokažte, že nejdůležitější není kolik toho za den vypijete, ale kdy to vypijete. Hodně štěstí!