Příprava:

  1. V mixéru rozmixujte křen a zázvor.
  2. Přidejte do něj citronovou šťávu a vše znovu promíchejte.
  3. Přidejte ostatní ingredience do mixéru a znovu rozmixujte.
  4. Užívejte jednu polévkovou lžíci sirupu dvakrát denně před jídlem.
  5. Používejte minimálně tři týdny.

Zdravotní vlastnosti zázvoru

Zázvor obsahuje spoustu účinných látek a živin, díky kterým tělo správně funguje. Gingeroly v něm obsažené mu dodávají antioxidační a protizánětlivé vlastnosti – vděčí jim za své léčivé vlastnosti.

Vůně a chuť zázvoru může také ulevit některým neduhům, jako je zvracení a nevolnost, které zažíváme po operaci nebo chemoterapii.

Zdravotní vlastnosti křenu

Křen se podobně jako zázvor vyznačuje také svými blahodárnými účinky na naše tělo. Díky svým antibakteriálním vlastnostem snižuje riziko salmonely, tuberkulózy a úplavice a také zabíjí parazity. Zajímavé je, že křen zlepšuje fungování celého trávicího systému tím, že stimuluje tělo k produkci kyselin a trávicích enzymů a také zlepšuje krevní oběh a fungování srdce a jater.

Konzumací křenu podporujeme léčbu nemocí dýchacího ústrojí, močových cest, chřipky a anginy pectoris. Ale to není vše – má také schopnost zrychlit metabolismus. Křen je bohatý na minerály (draslík, sodík, měď, železo, mangan, zinek a hořčík), vitamíny (zejména C), vlákninu a antioxidanty. To vše z něj dělá zeleninu, která dobře „nakopne“ imunitní systém, díky čemuž se naše tělo lépe vyrovnává s infekcemi a chrání se před ničivým vlivem volných radikálů

Zdroj:hugedomains.com