1. Akupunktura

Mnoho studií potvrdilo schopnost akupunktury léčit tinnitus. Každý akupunkturista, který studoval tradiční čínskou medicínu, ví, jak pomoci při léčbě tinnitu. Akupunkturisté se během léčby obvykle zaměřují na body na hlavě nebo uchu. Hlavní léčba akupunkturou obvykle trvá 10 až 15 sezení.

2. Ginkgo biloba

Gingko Biloba je bylinný lék, který má schopnost zlepšovat krevní oběh v těle, zejména v mozku a hlavě. Díky tomu je Ginkgo účinné při léčbě tinnitu způsobeného problémy s oběhem. Doporučuje se užívat 240 mg Gingko Standardized Capsule denně, abyste dosáhli zlepšení. Když příznaky zmizí, měli byste snížit dávku na 40-60 mg denně.

3. Praní 

Tato metoda se používá ke snížení ucpání trubice za ušním bubínkem umístěním tekutiny do ucha. Tento proces pomáhá léčit tinnitus způsobený přetížením uší, nosu nebo krku. Mytí uší ze sírových zátek se praktikuje na klinikách i doma.

4. Zinek

Mnoho studií ukázalo, že zinek snižuje příznaky tinnitu. Doporučuje se do jídelníčku přidat potraviny bohaté na zinek: telecí játra, luštěniny, piniové oříšky, semena: dýně, len, mák, sezam.

5. Vitamin B12

Většina lidí s tinnitem také trpí nedostatkem vitaminu B12. Je tedy dobré jíst více vajec, sardinek, lososa, jater, nízkotučného jogurtu.

zdroj.fithacker