Zvyšte životnost.  Ve studiích na zvířatech bylo prokázáno, že resveratrol zvyšuje životnost.

Zlepšete zdraví mozku.  Bylo prokázáno, že resveratrol chrání před Alzheimerovou chorobou a demencí.

Podporujte zdraví srdce. Bylo prokázáno, že červené víno snižuje riziko srdečních a kardiovaskulárních onemocnění díky resveratrolu a dalším antioxidantům, které obsahuje.

Chraňte před rakovinou plic. Vědci z univerzity v Santiagu de Compostela ve Španělsku zjistili, že každá sklenice červeného vína denně snížila riziko rakoviny plic o 13%.

Chraňte před rakovinou prostaty.  Bylo prokázáno, že červené víno snižuje celkové riziko rakoviny prostaty u mužů o 50% a riziko nejagresivnějších forem rakoviny prostaty o 60%.

Chraňte před rakovinou prsu. Předpokládá se, že mírná konzumace červeného vína snižuje riziko rakoviny prsu.

Pití však více než

Zdá se, že 1 nebo 2 alkoholické nápoje denně zvyšují riziko rakoviny prsu u žen, proto je klíčová umírněnost.

Zabraňte nachlazení.  Vědci ve Španělsku zjistili, že lidé, kteří vypijí více než dvě sklenice červeného vína denně, mají o 44% méně nachlazení než lidé, kteří se zdrželi hlasování.

Snižte zánět. Bylo prokázáno, že resveratrol má protizánětlivé vlastnosti, což napomáhá celkovému fyzickému zdraví, protože zánětu lze přičíst mnoho nemocí a onemocnění.

Snižte hladinu cholesterolu.  Resveratrol byl nalezen ve studiích na snížení LDL (špatného) cholesterolu, zatímco další složka červeného vína, saponiny, mají také vlastnosti snižující hladinu cholesterolu. Kromě toho bylo prokázáno, že červené víno zvyšuje hladinu HDL (dobrého) cholesterolu a chrání před poškozením tepen.

LEPŠÍ SPÁNEK

Kromě výše uvedených přínosů pro zdraví studie ukazují, že červené víno může také zlepšit kvalitu vašeho spánku. Červené víno, zejména Cabernet Sauvignon, Chianti a Merlot, obsahuje melatonin.

Melatonin reguluje tělesné hodiny, takže vypití sklenice červeného vína před spaním vám může pomoci usnout. Melatonin je také antioxidant, což znamená, že má také vlastnosti proti stárnutí a prevenci rakoviny.

DŮLEŽITÉ VĚCI, KTERÉ JE TŘEBA MÍT NA PAMĚTI OHLEDNĚ ČERVENÉHO VÍNA …

I když zprávy o červeném víně mohou znít skvěle, pokud si k večernímu jídlu dáte sklenku červeného vína, lékaři se obávají, aby kohokoli povzbudili, aby začal pít alkohol. Je to proto, že příliš mnoho alkoholu může mít mnoho škodlivých účinků na vaše tělo.

Moderování je klíčové.  Pití příliš velkého množství alkoholu bylo spojeno s několika stavy, včetně rakoviny. Muži by neměli vypít více než 2–3 sklenice červeného vína denně a ženy by měly omezit jejich konzumaci na 1–2 sklenice denně.

Je zapotřebí dalšího výzkumu.  Ačkoli resveratrol může inhibovat růst rakovinných buněk v kultuře a na některých zvířecích modelech, je zapotřebí rozsáhlejšího výzkumu týkajícího se vlivu resveratrolu na prevenci rakoviny u lidí.

Zdroj: blackdoctor.org