Směs bobkového listu pro lupy a zdravou pokožku

Bobkové listy mají antioxidační, antifungální a antibakteriální vlastnosti. Díky tomu bojují proti lupům a zlepšují prokrvení pokožky hlavy.

Chcete-li připravit lék, přidejte 3 lžíce práškových bobkových listů do sklenice vroucí vody a nechte je stát 25 minut. Poté směs vložte asi na 3 hodiny do ledničky. Po této době jej použijte jako oplach na vlasy. Zabalte si hlavu ručníkem a nechejte lék na vlasech hodinu. Lektvary používejte dvakrát týdně.

Do své lázně můžete také přidat půl sklenice nálevu. Léčivou tekutinu používejte třikrát týdně. Díky těmto koupelím získá pokožka znovu zdravou záři a celulitida bude méně viditelná.

Laurel ke snížení hladiny cukru v krvi

Vavřín snižuje hladinu cukru v krvi, a proto se doporučuje lidem trpícím cukrovkou. Chcete-li připravit infuzi, vložte 10 bobkových listů do hrnce se třemi šálky horké vody. Misku odstavte z ohně a odstavte asi 6 hodin. Léčba čajem z bobkového listu by měla trvat dva týdny. Měli byste vypít půl sklenice infuze denně. Poté byste si měli s používáním produktu udělat přestávku každý měsíc.

Kontraindikace a vedlejší účinky konzumace odvaru z bobkových listů

Odvar z bobkových listů má silný účinek, proto buďte při používání tohoto typu léku opatrní (předávkování může vést k vnitřnímu krvácení).

Vzhledem ke svým čisticím vlastnostem se doporučuje vyhýbat se smaženým výrobkům, rychlému občerstvení, sladkostem a mléčným výrobkům. Během léčby stojí za to jíst snadno stravitelné pokrmy, zeleninu, ovoce a krupici. Vavřínové lektvary by se těhotné a kojící ženy měly vyhnout.

Zdroj:o2pl