Lehce nakládané okurky za pouhou hodinu nenechají lhostejné
Obvykle všechny nakládané produkty u nás doma končí s příchodem jara, jakmile se na pultech obchodů objeví nejrůznější čerstvá zelenina. Ale někdy si i v teplých dnech chcete pochutnat na nějaké pikantní sýrové svačině. Ideální jsou k tomu nakládané okurky.
Jednou z nejlepších svačin jsou křupavé okurky. Existuje mnoho způsobů, jak je připravit, ale co si budeme dnes povídat, není moc známé.
Lehce nakládané okurky
Budete potřebovat:
- 1 kg malých okurek
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce soli
- Kopr
- voda
Tvorba:
Nejprve okurky důkladně omyjte, odřízněte konce a zeleninu vložte do hluboké mísy.
Okurky zalijeme studenou převařenou vodou a necháme chvíli odležet.
Poté vodu slijeme, přidáme česnek a kopr.
Vše dobře promícháme s okurkami a necháme hodinu odstát.
Po hodině si můžete vychutnat chuť lehce nakládaných okurek.
Pokud vaříte jen pro sebe a manžela, můžete místo kilogramu naložit pár okurek, které je potřeba sníst za čtyři dny. I když chuť svačiny je tak báječná, že se z ní téměř nedá uniknout, takže je lepší uvařit víc.
Zdroj: