Lehce nakládané okurky za pouhou hodinu nenechají lhostejné

Obvykle všechny nakládané produkty u nás doma končí s příchodem jara, jakmile se na pultech obchodů objeví nejrůznější čerstvá zelenina. Ale někdy si i v teplých dnech chcete pochutnat na nějaké pikantní sýrové svačině. Ideální jsou k tomu nakládané okurky.

Jednou z nejlepších svačin jsou křupavé okurky. Existuje mnoho způsobů, jak je připravit, ale co si budeme dnes povídat, není moc známé.

Lehce nakládané okurky

Budete potřebovat:

  • 1 kg malých okurek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce soli
  • Kopr
  • voda

Tvorba:

Nejprve okurky důkladně omyjte, odřízněte konce a zeleninu vložte do hluboké mísy.

Okurky zalijeme studenou převařenou vodou a necháme chvíli odležet.

Poté vodu slijeme, přidáme česnek a kopr.

Vše dobře promícháme s okurkami a necháme hodinu odstát.

Po hodině si můžete vychutnat chuť lehce nakládaných okurek.

Pokud vaříte jen pro sebe a manžela, můžete místo kilogramu naložit pár okurek, které je potřeba sníst za čtyři dny. I když chuť svačiny je tak báječná, že se z ní téměř nedá uniknout, takže je lepší uvařit víc.

Zdroj: